IDOL!

Imorgon drar jag och Lotta till Stockholm, sover hos hennes kusiner, sen blir det IDOL PÅ LÖRDAG! Haha, kommer bli riktigt kul, vi ska bli stjärnor, så det så!

The Sartorialist

Underbar blogg-underbara bilder!
Bilder från senaste månaden på  thesartorialist.blogspot.com:




Debatt

I förgår satt jag hemma och skulle plugga till ett historiaprov (blää), men mina tankar flög iväg och ja, det hela slutade med att jag skrev en text som jag hoppas kommer bli publicerad på Aftonbladets debattsida. Jag har skrivt om ämnet genus, för jag har märkt att många bara skrapar på ytan när det gäller det ämnet, vilket resulterar i att vi fortfarande sitter med samma gamla könsroller. Jag blir irriterad när folk tror att problemet är löst eftersom "killar visst får ha rosa kläder", eller när personer tror att de riktigt tänkt till riktigt djupt när de kommer fram till att könsrollerna påverkar ju också killarna negativt (nehä, menar du??). Jag blir irriterad när Blondinbellas debattinlägg i Expressen stämmer; tjejer har en stor tendens att skylla alla problem på tjejer, för allt är tjejers fel, och det är mycket modernt att bara sympatisera med killar... Problemet med genusfrågorna sitter inte i färgen på kläder, eller vem som gjort vad, för vi är alla delaktiga i detta problem anser jag. Hoppas folk börjar tänka lite längre snart...

Ps,
När jag var 15 fick jag en annan text publicerad i aftonbladet, den kan du läsa här!

...Och det går mot sitt slut

Ja, lovet är snart slut, men veckan som kommer kommer bli grym, för på torsdag är det äntligen dags för ANTIVÅLDSKAMPANJEN 2009! Jag har inte riktigt fattat än att dagen snart är här, har lagt ner så otroligt mycket tid, hjärta och själ i detta projekt, och snart är det klart!
     I alla fall så började det med att vi i S:t Eskils elevrådsstyrelse bestämde oss för att det vore kul och givande med en antivåldsdag. Så vi spånade och spånade och spånade. Arbetet gick segt och gick mest ut på att brainstroma. Sen insåg vi att det vorre inte en så himla dum idé att samla alla Eskilstunas gymnasieskolor. Sagt och gjort. Första dagen i skolan i augusti satt vi från alla skolor och spåndae, igen. Vi kom fram till att vi skulle ha artister, föreläsare och filmvisningar. Och vi skulle också arbeta för att få elever och lärare engegerade. Våldet måste disskuteras, och det skulle vi se till att det gjordes, av såväl lärare som elever. Jag gick med i styrelsen och blev ansvarig för musik/teknik. Alltså är det jag och de från min grupp som bokat band, scener, filmvisning, etc. Dock har vi också hjälp varanndra utöver grupperna. Vi insåg, och fick höra, väldigt snart att vårat projekt är unikt; ett projekt av ungdomar från olika skolor och bakrund, utan någon som helst erfarenhet av arrangemangsarbete, som strävar mot samma mål. Att minska, ja helst stoppa, våldet, våldet som är en alldeles för vanlig besökare i många männsikors liv.  
     På torsdag är det dags, och ja, det kommer bli bäst! Som kom dit vetja!



See ya there,
Matilda

Swiiish!

Är fortfarande i Martins hood, åker hem imorgon. Då ska jag mellan 12.00- 14.00 gå runt i Cityhuset och dela ut flyers, så har du tråkigt kan du ju komma och säga hej!

Idag ska jag, Martin, hans lillasyster Wilma och hans kusin Lovisa till Aqua Nova i Borlänge, och jag lär vara en fegis större delen av vistelsen hehe...



See Ya,
Matilda

LOOOV!

Helgen är slut, men vad gör det, för det är ju LOV! Så jävla skönt! Dock kommer det bli en del möten och plugg ändå, men det blir nog ganska lugnt. Så nu är jag i Dalarna med Martin och hälsar på hans familj. Mycket trevligt är det, och himla fint väder också! Har tittat på film idag; Bee Movie, men jag kan nog inte säga att det var den bästa film jag sett... Sen satt vi och tittade på inspelningen från musikalen som Martin gjorde i nian; Pelle Snygg, haha! Men, jag måste säga att Martin har en grym röst, så det var lite intressant att se :)

Och ja, nu är det inte långt kvar, och jävlar vad bäst det kommer bli! Kolla här, kommer bli riktigt bra!

Hoppas att alla får ett underbart lov med mycket sömn och sol!


Martin vet ingenting, men jag tycker han är fin, japp

See ya,
Matilda

Dåligt..!

Idag ska jag till Dalarna. Till Gagnef för att vara exakt. Igår kollade jag vilket tåg jag skulle ta och martin var på mg om att jag borde beställa först, det kanske inte finns plats annars. Men nää, tänkte jag, klart det komer finnas platser! Hade jag fel, eller hade jag fel? Så nu får jag ta ett tåg vid åtta-tiden hehe... Men dit kommer jag i alla fall (och kanske ska jag bada i Insjön ehe). Så nu är jag hos Linn och ska titta på film tills dess. Och jag är optimist och ser detta tåg-strul som någonting bra i alla fall, jag får ju träffa syrran nu också :)

USA?!

Ja, ett april-skämt blev jag utsatt för igår. Min kära pojke Martin träffade jag på i matsalen. Han drog undan mig, för han hade "någonting viktigt att berätta". Han hade inte sagt det till någon, inte ens sin mamma. Och jag, som älskar nyheter och hemligheter var ju ganska så exalterad. I alla fall berättade han att han, i januari, sökt stipendium för att komma in på en skola i USA, en sorts säkerhetsskola. Han hade fått svar igår, och... "JAG KOM IN!" . Jag var helt stum. Jag tänkte fan vad kul, samtidigt så skulle man få vara borta från varandra ett bra tag. Trodde jag... APRIL, APRIL!  Hehe... Så övertygande att jag inte ens hade en tanke på att det var just första april. Så ett april-skämt blev jag utsatt för i alla fall. Borde kanske komma på ett riktigt bra själv, till nästa år...

/Matilda

April, April

Hoppas man stöter på något roligt april-skämt idag, vore lite kul..!
Annars ska jag snart till polisen, det var inte så uppskattat att jag rånade den där närbutiken ehe. Nja, inte direkt, inte min grej så att säga. Ne, jag och Stina ska dit och prata med medlingscenter om deras plats på Antivåldsdagen. Och fatta, knappt två veckor kvar! Jag tror alla som jobbar med detta projekt är lite stressed out, eller? Men fan vad bra det kommer bli!

Och föresten så skiner solen och min cykel är ett mycket uppskattat transportmedel just nu, love it!

/Matilda

RSS 2.0