LÄS!

Läs en grym krönika här!

MGMT- Time to pretend

Ibland funderar jag lite. Jag skulle någon gång vilja resa iväg, lämna det här f*cking informationssamhället (som är ibland underbart men dock så krävande) och bara leva i naturen. Kanske ensam ett tag. Läste om en 13-årig tjej som ska försöka sig på att bli den yngsta att segla jorden runt. Resan kommer ta ca 2 år, och hon kommer vara i princip ensam hela resan. Eller som i filmen Into the Wild. Vore ju skönt och omvälvande, men också läskigt. Framtiden, framtiden...


MAX

Ja där har jag alldeles nyss sökt jobb. Tjejen på MAX tittade på mitt personliga brev och sa "är du..?" Ja, jag är Rebeccas syster. Haha, min syster jobbade där i nästan 4 år (14-18 års ålder) och skötte det väldigt bra, så jag hoppas det ökar mina chanser! Vore riktigt kul att få jobba lite och tjäna ihop lite egna pengar nu.

Ska nog snart sälja lite kläder på Blocket har jag tänkt. har en del kläder som är i perfekt skick, men som jag aldrig använder. Tror jag kanske skulle kunna få upp emot 900 kr allt som allt.

Well, money, money, money, it's a rich mans world...

Jepp,
Matilda

(ps, Jag tror jag är sjuk, ska nog vara hemma imorgon, känns ju lagom kul... Jag vill ju faktiskt till skolan, dumt...)

Lagerfeld för en dag

Tänk om man kunde vara Karl Lagerfeld för en dag?
denna hemsida kan man testa hur man ser ut i olika frisyrer. vad tycker ni, vit hästsvans kanske?

 

Jepp,
Matilda

Figaros Bröllop

I skolan denna vecka är det mycket lugnt. En lektion igår; matte, en lektion idag; kultur och idé historia. Den sistnämnda kursen verkar väldigt intressant och kul. Idag fick vi se en bild på Rambo; hur skulle utomstående uppfatta mänskligehetn, omde hittade en bild på Rambo? jag tog upp Darwins teori om att starkast överlever, och det faktum att det var en man på bilden, så mansdominerat. Lite intressant ja.

På fredag blir det audition för hela slanten. Sången kommer bli Simply the Best (Tina Turner), och jag tror att jag äntligen hittat en dialog till mig och min vän My! Det är från Figaros Bröllop, mellan Grevinnan och Suzanne. Kan nog blir riktigt bra, så nu ska jag kila och repetera...

Från uppsättningen av Figaros Bröllop på Stadsteatern i Sthlm


Jepp,
Matilda


Upp Upp

Precis gått upp, gick ENDAST in på datorn för att kolla vädret på Aftonbladets hemsida. Ca 20 garder idag (men jag gissar inte så varmt), så såg jag att Ronnie Sandahl skrivit en ny krönika. Han hade gjort sin lilla kommentar om rabaldret som blivit kring Aftonbladets artikel om påstådda Israeliska soldater som stjäl organ från döda Palestinier. Israels utrikesminister och premiärminister fördömer artikeln och aftonbladet, och anser att vår regering borde göra detsamma. Men tack och lov så bor vi i ett land som tydligt säger att vi har tryckfrihet, så vår regering tänker inte fördömma Aftonbladet, BRA. Men, Israel anser nu iaf att Aftonbladet är antisemitistisk. Sandahl menar då att man, i minnena från förintelsen, måste komma ihåg att det är värdet att mänskliga rättigheter som måste kommas ihåg, inte just tyskar som bovar eller judar som offer. Bra var det han skrev iaf.

Nu ska jag äta frukost, sen till skolan, en mattelektion (blä), sen repa med My inför audition på fredag. Just ja, har jag nämnt det? Audition till musikalen, PÅ FREDAG! AAH! Men, men, blir nog bra hehe...

Städning

Städning av styrelserummet idag, på min lediga dag haha!

Before städningen, men lyckades inte få med kameran hem, så nån rolig bild från dagen kan jag ju lägga upp sen. För det är ju så intressant med styrelserums-städning ehehe...


Jepp,
Matilda

To cool for school

Ehh, nej. jag gillar skolan, like it alot faktiskt. Tycker det är en bra social plats (men då har jag också många härliga vänner där) och sen är jag i en period där lärandet är en viktig del för mig, och då passar skolan ganska bra haha! Imorgon börjar det iaf, men jag längtar till att starta lektionerna, de första brukar vara de roligaste! Roliga ämnen för iår blir nog: Kultur och idé historia, Nutida konst, Musikal, Sång, Samhällskunskap och Engelska C. Najs!

Har skaffat en ny kalender, en äkta Filofax, fin va? ;)



Jepp,
Matilda

Hmm..?

Jag funderar på att klippa mig lite kortare, som en längre bob. We'll see, we'll see...



Jepp,
Matilda

SSU

Senare idag ska jag på SSU-möte, senaste var på vårterminen, så det har gått ett tag sen sist. Jag är nobbie i SSU, men jag har varit på framtiskonferens i Sthlm och grundkurs 1. Men det känns verkligen så som en lärare sa till mig: "ju mer man kan, desto mer inser man att man inte kan". För det är så sjukt svårt många gånger, att hålla koll på allt inom politik. För allt har ju en fram- och baksida. Problemet hos många unga tycker jag är att man bara ser det positiva med det egna partiet, och det negativa med de andra ideologierna. Jag kan ha en stor respekt för liberalismen och dess syn på att styra ett samhälle, men jag tror att socialdemokratin är bättre. Jag tror man måste förstå varför "motståndaren" tycker som den gör, se det postivia i den ideologin också, för att kunna bli ännu säkrare på sin egen. Jag tycker man ständigt ska ifrågasätta saker och ting, för att bli ännu säkrare!

På tal om ifrågasättande, jag startade en ny grupp på facebook igår; Tänk Efter! heter den. Är så trött på den smygrasism som finns, helt byggd på fördomar. Möter på så många som säger att de är emot invandring för att "de beter sig illa", eller "vi har inte plats", etc. Men det är ingen som har någon fakta, ingen som kan någon statistik, men alla tycker ändå! Jag har en farbror som jobbar på Migrationsverket, fått reda på att vi visst har plats, pengar och resurser för att hjälpa de människor som inte kan bo kvar i sina hemländer. Vi är för etnocentriska nuförtiden, islamofobin är hemsk! Ingen tänker längre än till de "blattar" de möter på stan eller Expressens rubriker. Är vi inte smartare än så? jag hoppas det, och jag hoppas att vi börjar tänka, snart...

Jepp,
Matilda


Header

Jag gjorde en ny header. Eller rättare sagt, jag satt och ritade i Paint, och så blev den ju så fin, så den fick agera header, iaf för ett tag. Jag är, som ni kanske märker, en sucker för rosa, har alltid varit, lär alltid vara. Insett att rosa är ganska alternativt i många meningar...

Jepp,
Matilda

Americano

Jag har en hat-kärlek till detta stora land. Mycket intressant att det land med mest makt i världen, är det land som är dummast.

Tonight!

I trean har alla esteter på S:t Eskil en slutproduktion, nämligen musikalen. Big Thing för de flesta esteter, och i år är det Fame som ska sättas upp. Jag är grymt taggad av två skäl; min årskurs har så många talangfulla musiker och så är det det första året då vi också har "riktiga" dansare med! Dock så är jag är extremt nervig för att vi har så många talangfulla sångare. Mina chanser att få en roll känns sådär. MEN idag kom jag på vilken låt jag ska sjunga på min audition! "Out Tonight" från Rent! Den passar min röst perfekt, och så får jag använda mycket uttryck! Så nu känner jag mig mycket mer motiverad haha! Gäller bara att hitta en bra monolg, som jag sedan ska "mixa in" med låten, allt på tre minuter. Hmm... :P

Jepp,
Matilda 


9.58!

HELT GRYM! 

Det finns nästan inget som ger mig sånna rysningar som otroliga idrottsprestationer! (och tyska kommentatorer ehe..?)

Moleskine

Jag vill ha en ny almanacka, och inte vilken almanacka so  helst, utan en Moleskine-almanacka. Såg dessa notebooks på Akademiebokhandeln för ett tag sen och tyckte de var ganska snygga och inte så himla plastiga som alla andra almanackor är. Men nej, nej, nu när jag skulle köpa en, då fanns de inte kvar. Too bad. Så jag letade på internet, men ush så krångligt sådant är! Får väl lösa dettsa enorma problem på något sätt, inom en snar framitd. För om tre dagar börjar skolan, vilket känns hur kul som helst!

Moleskine Weekly Notebook Diary

Woho!

Idag ska jag fika med mina fina flickkompisar, hiiimla trevligt! Hoppas på lite party ikväll också! Men nu ska jag ut och ehhhm plocka hundbajs. Ja, det är ju för mysigt att ha hund. Inte.

Jepp,
Matilda

Ehe...

Uppehåll? Right!

Anyway, vi håller på och plockar och städar förfullt inför visningen av huset. Det vi också har gjort är att rensa vinden. Hittat: foton i mängder, alster (av varierad kvalitét) alá dagis/ lågstadiet och en massa gamla barnböcker. Några tillhör min far och hans bror, fina bilder var det då i dessa böcker!

Pippi håller kalas







Peter och stora vargen







Jepp,
Matilda

Tröött

Hur ska resten av denna vecka spenderas då? Jo, den ska spenderas med damsugning, dammande, tvättande, skurande, etc. För på söndag är det visning av vårt hus, så it has to be shiny! Känns inte så kul att städa hela veckan, men mot helgen blir man kanske lite fri. Hope so. Och under tiden tar jag kanske några dagars paus från internet och dator. Har aldrig i hela mitt liv andvänt datorn så mycket som nu, och jag känner att det tär på mig (hur fan orkar alla kids sitta så här, på vardagar?!) så det blir kanske en liten paus. "IRL" är ganska så himla mycket bättre många gånger.

Jepp,
Matilda

20 h

Nu har jag varit vaken i sträck i 20 timmar! Vi åkte 04.00 inatt mott Orsa, där vi "tonåringar" skulle få se tomten där vårt nya hus just nu byggs. jag hade tänkt mig en pyttesjö och närmaste hus 1 km bort. men nej, det var helt OK faktiskt! Jättefin utsikt över siljan och närmaste hus ett par meter bort (haha), så jag tror detta kan bli riktigt bra! Jag och mina systrar kommer ju faktiskt inte bo där mer än kanske 3, 4 år, resten av tiden kommer huset ockuperas av min mor och hennes man, så då kan det ju passa dem väldigt bra. 
    
På tal om framtiden, fick ett brev idag från pliktverket. De ville veta ifall jag fortfarande var intresserad av att göra mönstring, eftersom det har gjorts ändringar angående värnplikten. Från och med den 1 juni 2010 kommer värnplikten tas bort då vi ligger i en fredssituation. Och eftersom lumpen för oss 91:or drar igång hösten 2010, har inte vi heller någon värnplikt. Man kan dock fortfarande göra lumpen, men då frivilligt. Jag, som under ett par års tid viljat göra lumpen, helt frivilligt, ska såklart göra min mönstring. Bör kanske jobba lite på mina muskler bara, hehe...

Pratade ju om informationssamhället i ett tidigare inlägg, detta klipp beskriver det bra haha!


Orsa?

I natt, kl. 4.00 närmare bestämt, åker jag och min familj till Orsa. Vi ska beskåda platsen där vårt nya lilla hus ska stå. Orsa? Ja, Orsa. Men nej, jag kommer (i första hand) inte flytta med, utan kommer spendera min sista termin på S:t Eskil boende hos min mormor. Så just nu längtar jag till att få köpa min egen mat (eget te!) och eget shampoo hos mormor, haha!

Det finns tydligen björn i Orsa. Björn är det läskigaste djuret jag vet, så det kan ju bli kul hehe...

Jepp,
Matilda

Information

Ojoj, ibland blir jag ju så trött. På all info som finns överallt. Ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till. "Man ska göra det där, men samtidigt göra det här, man ska gilla det, men samtidigt ogilla det, man ska känna så, men samtidigt känna så". Ibland vill man ju bara stänga av. För det vore en bluff att säga att man inte påverkas, för det gör man. Men jag försöker tänka att det är skitsamm att jag påverkas så mycket, att det är inte hela världen, bara att försöka tänka bort det. Well, tiden får väl utvisa hur min generation kommer påverkas av tiden vi lever i nu. Ska bli intressant att se...

Jepp,
Matilda

Bad, NU!



Jepp,
Matilda

Brunch?

Om man äter frukost kl. 13.00, är det brunch då? Dagens fråga! Haha!
Min Chai Latte vart mycket god i alla fall!


Mm-mm-mm!

jag vaknade nyss vilket är väligt rare för mig (vilket hela sommaren har varit) eftersom jag vanligtvis, oavsett lov/ helg, går upp vid ca 8.00. Hmm..? I alla fall ska jag äta frukost nu, och jag blir ju så lycklig, för vi har köpt hem Chai Te, så då kan jag göra Chai Latte! :)



(Och resten av dagen ska jag nog ähhh plugga matte, i alla fall lite gran. Buhu.)


Jepp,
Matilda

tonight, tonight, tonight

Vad händer tonight? I don't know, do you? Vad ska man göra, vad ska man göra...

He's just not that into you

Såg denna igår, himla bra var den! Kan verkligen känna igen mig i den här tolkningsgrejen som alltid blir när man gillar någon "vad menade han med det? Hur ska jag tolka det här sms:et" osv, haha! I alla fall, se den!



Jepp,
Matilda

Roooligt

Ängelen: min äldsta syster, 24 år


SNÄLLA!?

Ojojoj vad jag blev arg idag! Jag gick med en mycket kär familjemedlem idag och det regnade. Vi pratade om våra skor (jag hade sandaler) och så sa hon att hon inte gillar skor med öppen tå. Varför då, undrade jag? Jo, för hennes tånaglar var så fula. Jag, som inte riktigt hade lagt någon större tanke till hennes tår de år vi levt ihop, började fundera. Har hon defekta tår? Näää, det har jag inget minne av... Nej men sörrni, de var ju så fuuula! De växte ju knappt och så var de skivade (en liteliteliten vit linje sträckte sig över den ena tånageln). Fast jag, jag kunde ju inte hjälpa att se att de såg ut som vanliga, hederliga tånaglar, så vad var felet? KAN ALLA SLUTA JAGA DENNA LÖJLIGA PERFEKTION SOM FÖR FAN INTE FINNS! INTE EN JÄVEL BRYR SIG HUR DU SER UT, FÖR DE ÄR SÅ SJUKT UPPTAGNA MED HUR DE SJÄLVA SER UT (för de tror att du bryr dig, vilket du ju inte gör, du är ju upptagen med att bry dig om hur du själv ser ut, för du tror att de bryr sig, and it goes on and on...). och kom inte med något bullshit om att du bryr dig om ditt utseende för dig själv. Till och med jag har insett att jag gör mig iordning för att den där sjukt snygga tjejen ska tycka att jag har en snygg outfit, eller att den söta killen ska bli liiite mer attraherad. TO THE POINT: OM DU NÅGONSIN SKULLE MÖTA PÅ EN MÄNNISKA SOM SKULLE SE NER PÅ DIG BASERAT PÅ DITT YTTRE, SKULLE INTE DEN PERSONEN RÄKNAS SOM SJUKT YTTLIG OCH ELAK? GET OVER YOURSELF PEOPLE!


Jepp,
Matilda

också bra


KOOP

Himla bra musik detta, må jag säga! Passar de sista veckorna på sommarlovet...



Jepp,
Matilda

Jepp!

Nu finns min text på Aftonbladets hemsida! Fick en del kommentarer, så jag var tvungen att besvara dessa åsikter haha! men jag hoppas jag får många fler, och att de som läser tänker på det jag har skrivit.

Here you have it!



Jepp,
Matilda

Going Public

Fick ett litet samtal från Aftonbladet, de vill publicera min text, men det var kö till tidningen, så den kommer ut på nätet istället. Känns riktigt kul! Så håll utkik imorgon, skulle fömodligen komma ut då. Och kommentera! Vad tycker du? Jag vill skapa diskussion och höra vad andra har att säga om saken (som du kan läsa om imorgon hehe). Så in på Aftonbladets hemsida imorgon vettja!

Jepp,
Matilda


Helt insaaane!

Gårdagen spenderades på Gröna Lund med mina gamla klasskompisar Isabella och Elin, och Elins pojkvän Gustav. En hel del gamla grundskoleminnen kom upp, bl a om när klass 9D var på Grönan och hur en viss Emelie hotade "spöket" i spökhuset med en smocka, mycket roligt haha! I alla fall så stod vi i kö mestadels av vistelsen igår, men det blev en del åkturer också! Roligast var Grönans nya bergochdalbana Insane, helt crazy! Senare såg vi (så mycket vi kunde, 23 000 pers!) Lady GaGa, ganska najs! Helt enkelt en mycket kul dag i huvudstaden!





Jepp,
Matilda

Fear of sleep- The Strokes

Jag är ganska så väldigt mycket himla trött. Har lekt med min 2 1/2 år gamla syster i en lekpark. Hon var så söt och så glad. Inte lika glad när vi var tvugna att gå. Men, men, thats life sa jag till henne, och sen körde vi race med hennes barnvagn. Då blev hon glad igen. Thats life som sagt.

Jepp,
Matilda

RSS 2.0