Malcolm?

Idag pratade vi om genus på etik och livsfrågor i skolan. Vi skulle skriva ner hur vi tror att vi skulle vara om vi föddes som det andra könet. Jag skrev att jag nog inte skulle ha några gosedjur på mitt rum. Jag skrev också att jag förmodligen skulle hettat Malcolm, eller kanske Filip. Jag skrev också att jag nog skulle möta liiite mer respekt i en diskussion. Jag skrev också att jag nog inte skulle ha samma lust att gröa lumpen som jag har nu. Det är alltså om jag skulle vara som jag är nu; ha viljan att sticka ut lite grann, på små sätt, i hur jag är och i vad jag väljer att göra. O andra sidan; skulle jag vara kille och bli mött med mer respekt, bli mer lyssnad på och bli tagen på större allvar, kanske jag inte skulle ha ett lika stort behov av att hamna i centrum i klassrummet, att alltid ha en talan och att alltid komma med sista (och första) ordet. Jag kanske, helt enkelt, skulle varit lite lugnare om jag var kille. Men hur kul vore det egentligen..?

Thats´s all,
Matilda


Aj, aj...

Igår hade vi möte med Malte från Apaper om samarbetet i Antivåldskampanjen. Det slutade med att jag, Malte, Stina och Britta satt och snackade politik. men vart fan tog mina argument vägen? Ja, inte vet jag? Dem försvann iaf... Nej, jag måste bli mer påläst! Tid att börja studera och hitta vad jag verkligen tycker i olika frågor. Japp, så får det bli. Hehe... 

Möten, möten, möten...

Idag var jag på Rekarnegymnasiet kl. 7.45 för att berätta om Antivåldskampanjen 2009 för lärarna. Det gick väldigt bra och mycket snabbare än vi trodde. Idag ska vi ha möte med Malte som sköter Apaper angående samarbete i Antivåldskampanjen. Imorgon så ska vi ha information till alla lärare från eskil, John Bauer och NTI, och det lär nog gå bra. Så nu sitter jag i elevrådsstyrelserummet på Eskil och försöker korta ner min att-göra-lista, men You Tube är många gånger mycket roligare hehe...

Antivåldsstyrelsen

Foto: Mikael Andersson

Thats all,
Matilda

Fame!

Mhm, denna musikal kommer es2 äga nästa år!


Bra krönikörer

Hemma hos mig läser vi Aftonbladet, och precis som Magnus Betnér  så känner jag en stor avsmak för denna tidning. När saker inträffar som måste uppmärksammas för att visa att vi i demokratiska länder med yttrande- och tryckfrihet inte accepterar t ex brott mot de mänskliga rättigheterna, känner Aftonbladets redaktion att andra saker har lite mer betydelse. Stora artiklar om hur den västerländska konsumtionsgalna, ytliga och egocentriska människan ska gå ner två kilo på bästa sätt (så han/ hon kan accepteras av den likasinnade flocken), eller diverse glamourmodell/ fotbollskilles sexuella/ drogrelaterade utsvävelser, känns lite viktigare än pågående folkmord och orättvisor i jag vet inte hur många länder.
     I alla fall så finns det dock väldigt många begåvade journalister på Aftonbladet. Ett exempel är den ganska så nyanställda Katrin Kielos som numera skriver ledare för tidigare nämnd tidning. En av mina lärare, den feministiska levande encyklopedien Urban, har varit på mig under en längre tid om att jag borde kolla upp denna Kielos. "En ung smart socialdemokrat som du kan se upp till. Och hon är blond också!", ja så nu har jag läst en del av hennes krönikor, och ja, hon har mycket att säga. Och hon mycket mer insatt än jag själv i  många frågor, but I´m getting there.
Här är en krönika av henne, från internationella kvinnodagen (eftersom jag brinner för jämställdhetsfrågor).

En annan krönikör på Aftonbladet är den begåvade, ihärdiga (24 år och redan skrivit två böcker och ett stor antal krönikor och artiklar för Antobladet) Ronnie Sandahl. man märker i hans krönikor att det är en författare som skriver, och bra är dem, hans krönikor. Gillar att han skriver mycket om smyrasismen som växer, det behövs personer som Sandahl som säer emot och påvisar det att det oftast fattas fakta i människors argument i sådanna frågor...  Här är hans senaste krönika.


 
Katrin Kielos  & Ronnie Sandahl

Thats All,
Matilda

Helg!

Skönt med helg, även fast den snart är slut. Har haft en av de mycket eftertraktade lediga helgerna på länge, annars är det plugg eller möten. Dock märker jag direkt att jag är väldigt rastlös och funderar just nu vad jag ska göra tills kl. 16 då jag ska träffa Martin. Bara vara hemma och slappa går ju inte hehe...
     Hann i alla fall med en hel del igår; biblioteket en stund, fika med äldsta syrran och hennes kille, fika med pappa, minsta syrran och halva kusin-skaran och sen film med killen #1. Ganska så najs alltså!
     Blir en ganska fullspäckad vecka imorgon; fyra möten inplanerade hitills, en Etik redovisning om Amnesty International (kanske något man skulle gå med i?) ett svenska-prov och på fredag blir det till att se Ringo , estet-treornas musikal, och det kommer bli himla kul det! På Tisdag få vi estet-tvåor också reda på vilken musikal vi kommer få göra i trean, ska bli mycket intressant...

Thats All,
Matilda

En blogg, japp

Ja nu tänkte jag att jag också skulle skaffa en blogg och den kommer ju bli bäst, so keep it up och läs dessa sidor, it´s good for you ;)
Matilda Grebestam

RSS 2.0